Новини
22 Лютого 2023
460

За рік війни кількість відгуків шукачів на одну вакансію впала в чотири рази

Ринок праці в Україні відновився повністю лише на заході

Згідно з результатами дослідження Work.ua повномасштабне вторгнення рф 24 лютого 2022 року спричинило найбільшу кризу на ринку праці України.

Кількість пропозицій роботи в країні скоротилася більш як у 15 разів — зі 100 тис. до 6 тис. вакансій. Попит шукачів на роботу зріс у п’ять разів — на одне робоче місце претендувало понад 100 українців, а за деякими вакансіями доходило і до декількох сотень.

Активне відновлення ринку праці України почалось влітку. У червні 2022 року кількість вакансій зросла з 21 226 до 35 509 — на 67%, як порівняти з травнем, і досягла піку в жовтні — 56 719 вакансій.

Ракетні обстріли критичної інфраструктури, що зумовили вимкнення електроенергії, суттєво вплинули на бізнес і призупинили зростання до кінця 2022 року.

Новий рекорд зафіксовано у січні 2023 року та побито в лютому — понад 60 тис. вакансій, що складає 60% від довоєнного рівня. Аналітики зазначають, що відновлення відбувається непропорційно і залежить від регіону.

Справжньою перемогою на ринку праці можна вважати українізацію. Сьогодні роботодавці розміщують 90% вакансій українською мовою. Хоч зараз це виглядає звично, нагадаємо, що 8 років тому ситуація була зворотною — 16% вакансій українською і 80% російською.

Раніше Investory News писали, що через російські обстріли Нафтогаз уже зазнав збитків на понад $1 мільярд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram