Новини
7 Травня 2020
1 074

Скорочення-2020: Uber звільнить 14% штату, а глава компанії відмовиться від зарплати

Сервіс змушений знижувати витрати на фоні пандемії, що вплинула на бізнес

Сервіс таксі Uber вирішив скоротити штат на 14% – компанію покинуть 3,7 тис. осіб, про це йдеться в документах на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США.

“Сервіс змушений знижувати витрати на фоні пандемії, що вплинула на бізнес”, – зазначається у повідомленні.

Як писало у квітні 2020 року The Information, кількість замовлень в Uber знизилася на 80% у порівнянні з минулим роком. За інформацією CNBC звільнення торкнулися штатних співробітників зі служби підтримки користувачів і фахівців з найму. “У цілому в Uber працюють 26,9 тисячі осіб”, – уточнює видання.

Крім того зазначається, що глава сервісу Дара Хосровшахі відмовився від базової зарплати до кінця 2020 року. “У 2019 вона досягла $1 млн, хоча основну винагороду топменеджер отримав у вигляді бонусів й акцій”, – зазначає CNBC.

Своєю чергою The Information у квітні писало про інші цифри – за інформацією видання компанія планувала скоротити 5,4 тис. осіб, або 20% штату.

З Uber уже пішов головний технічний директор Туан Фам, який працював у компанії з 2013 року. “У його відділі планували скоротити 800 осіб”, – зазначають джерела.

Раніше Investory News писали, що агрегатор таксі Uber вирішив заморожувати на два тижні акаунти водіїв і пасажирів, що заражені коронавірусом.

Нагадаємо, що за підсумками 2019 року Uber отримав чистий збиток у $8,5 млрд. Тоді компанія сподівалася знову стати прибутковою до кінця 2020 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram