Новини
14 Квітня 2020
974

Стоп, угода: Shell відмовилася від участі в новому СП з “Газпромнефтью”

Проте компанія не відкидає перспективи закріпитися на російському ринку в майбутньому

Британо-нідерландська Royal Dutch Shell відмовилася від створення спільного підприємства “Меретояханефтегаз” з “Газпромнефтью”, пояснивши своє рішення “негативним впливом зовнішніх факторів”, повідомляє Reuters.

“У результаті падіння попиту на нафту через пандемію коронавірусу ціни на нафту впали в березні більш ніж у два рази до 18-річного мінімуму, потягнувши за собою фондові ринки”, – йдеться у повідомленні.

У  російській компанії зазначили, що розробка активів, що входили до периметра створюваного СП, яке включає Меретояхінське родовище, Тазовське, Північно-Самбургське та дві Західно-Ювілейні ділянки на Ямалі, продовжуватиметься самостійно відповідно до раніше затвердженого плану робіт.

“До кінця 2020 року планується введення в експлуатацію та початок промислового освоєння Тазовського родовища”, – зазначили у компанії.

Додається, що рішення Shell не вплине на прагнення концерну розвивати бізнес у Росії, враховуючи співробітництво з “Газпромнефтью” як у рамках вже наявних активів, так і з інших перспективних можливостей.

Крім того Shell підтвердила свою прихильність до присутності в РФ, назвавши її стратегічно важливою. “Концерн продовжує розглядати інші можливості спільної роботи з російськими компаніями”, – повідомили у Shell.

Раніше Investory News писали, що через уповільнення попиту на нафту й газ, Shell оцінює свої витрати в $2,3 мільярда.

Крім того наприкінці січня у компанії зазначили, що прибуток нафтогазової транснаціональної корпорації  Royal Dutch Shell у IV кварталі 2019 року знизився на 48%, до $2,9 млрд, не виправдавши прогнозів, й опустившись до найнижчого рівня за останні три роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram