Новини
22 Жовтня 2024
8

Chery прагне придбати Maserati

Угода китайського виробника з італійським брендом допоможе з просуванням на європейські ринки

Легендарний італійський виробник спорткарів та моделей бізнес-класу, Maserati переживає не найкращі часи та зазнає збитків. На цьому тлі в автоіндустрії поповзли чутки, що купити Maserati виявила бажання китайська компанія Chery, пише Avtomir.

Через погані фінансові показники Stellantis глава мультибрендового концерну Карлос Таварес публічно заявив, що компанія закриє нерентабельні бренди. Ця заява зробила долю Maserati гарячою темою для обговорення.

Європейський та американський ринки відразу ж відреагували очікуваннями, що Maserati буде поглинена іншою італійською компанією — Ferrari, враховуючи довгу та складну спільну історію двох брендів. Однак Stellantis швидко спростував ці чутки. А нещодавно з’явилися повідомлення про те, що італійський уряд розглядає можливість дозволити китайському концерну Chery придбати Maserati, оскільки він “визнає амбіції Chery вийти на ринок автомобілів високого класу”.

Мотивація Chery до такого придбання полягає у необхідності мати у своєму портфелі більш престижний бренд для руху “вгору” та посилення своєї присутності за межами Китаю. У першій половині 2023 року Chery стала найбільшим експортером серед китайських автовиробників.

Поступово просуваючись на ринок автомобілів вищого класу та використовуючи переваги китайського виробництва (низька вартість, технології, масштаби тощо), Chery може прокласти собі шлях для позиціювання свого бренду через придбання італійської Maserati.

Нагадаємо, Uber прагне придбати Expedia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram