Новини
18 Жовтня 2024
7

Uber прагне придбати Expedia

Сервіс з бронювання подорожей оцінюється у $20 мільярдів

Фото: ASSOCIATED PRESS/Richard Drew

Американська транспортна компанія Uber розглядає придбання сервісу з бронювання подорожей Expedia, що оцінюється в майже $20 млрд, пише Financial Times із посиланням на свої джерела.

За інформацією джерел, Uber поки що тільки досліджує таку можливість і не робив до Expedia жодного офіційного звернення, тому угода може й не відбутися.

Та якщо поглинання зрештою станеться, це буде найбільшим придбанням для сервісу таксі, оскільки він прагне ще більше диверсифікувати свій бізнес і знайти нові шляхи для зростання.

В останні роки Uber розширився з сервісу виклику таксі до бронювання поїздів та авіаквитків, доставки їжі, корпоративної логістики та реклами, прагнучи перетворитися на “суперзастосунок”.

Приєднання Expedia з її технологією бронювання ще більше посилить ці амбіції. Четверта за величиною онлайн туристична компанія отримала $12,8 млрд доходів у 2023 році на тлі постпандемічного туристичного буму.

Потенціал Uber на ринку злиттів і поглинань посилився завдяки 85 % зростанню акцій компанії за останній рік, що дало їй досягти ринкової капіталізації у $173 млрд.

Нагадаємо, Accor планує відкрити готелі в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram