Новини
15 Жовтня 2024
20

Залізний трон із “Гри престолів” продали за майже $1,5 мільйона

Це був найдорожчий лот на аукціоні Heritage Auction та HBO

Фото: BBC

За три дні аукціонний дім Heritage Auction та HBO продали реквізит зі знімання серіалу “Гра престолів” на $21,1 млн. Найдорожчим лотом став Залізний трон, за який шість сезонів запекло боролися персонажі Джорджа Мартіна, пише АР.

На аукціоні репліку залізного трону продали після шестихвилинних торгів за $1,49 млн. Вона була виготовлена з пластику і відлита з оригінальної екранної версії, а потім оброблена металевою фарбою і прикрашена коштовностями.

Загалом на аукціоні було 900 лотів — це обладунки, зброя, ювелірні прикраси та деякі інші реквізити з серіалу HBO. Понад 30 лотів продали за шестизначну суму.

Наприклад, меч Джона Сноу Довгий Кіготь продали за $400 тис., а його костюм із Нічної варти пішов за $337,5 тис. Обидва лоти спричинили тривалі торги.

Сірий замшевий костюм Дейнеріс Таргарієн був проданий за $112,5 тис., що на $100 тис. перевищило стартову ціну. А червона оксамитова сукня Серсеї в її фінальній появі пішла за $137,5 тис., що більше на $122,5 тис.

Обладунки Джеймі Ланністера з чорної шкіри принесли $275 тис., а обладунки Королівської гвардії, включно з довгим мечем Вірний клятві — за $212,5 тис. Обладунки королівського гвардійця Грегорга “Гора” Клігана продали за $212,5 тис.

Загалом участь в аукціоні взяли понад 4 500 учасників. Він став другою за величиною розважальною подією Heritage, лише трохи не дотягнувши до рекорду, встановленого під час продажу Деббі Рейнольдс у 2011 році.

Як писали раніше Investory News, Netflix відкриє благодійні магазини у Бірмінгемі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram