Новини
8 Жовтня 2024
23

Цього року американці інвестували в європейські оборонні стартапи $458 мільйони

Інвестиції в Європу зросли майже вп’ятеро з 2018 року

Інвестори зі США забезпечили понад 65% інвестицій у європейські оборонні стартапи цього року, пише Financial Times. Це більш ніж утричі перевищує інвестиції будь-якого попереднього року.

Загалом інвестиції в Європу зросли майже вп’ятеро з 2018 року і, за прогнозами, досягнуть $1 млрд цього року.

За даними дослідження компанії Dealroom, загальна сума венчурного капіталу, залученого для оборонних технологій у Європі з 2018 року, досягла $3 млрд, до того ж Німеччина, Велика Британія та Франція залучили 87% цих коштів.

Найбільша угода за участю США цього року включала залучення €450 млн для мюнхенського ШІ-стартапу Helsing, яку очолив General Catalyst, а також включала Accel та Lightspeed Venture Partners. Це зробило Мюнхен лідером за обсягом венчурного фінансування в оборонних технологіях у Європі.

Сектор оборонних технологій Європи зараз становить 1,8% венчурного фінансування. Цей показник зріс більш ніж утричі з 2022 року.

FT зазначає, що венчурні інвестори, особливо в Європі, раніше уникали фінансування оборонних технологій через етичні міркування. Однак ситуація почала змінюватися після повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

Як писали раніше Investory News, на оборону за вісім місяців було виділено 1,2 трильйона.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram