Новини
4 Жовтня 2024
12

Farmak придбав британську A&S Group

Це дозволить зберегти робочі місця та завантажити виробництво в Україні

Farmak придбав британську групу компаній A&S Group. Це вже пʼята інвестиція компанії за кордон з 2015, повідомляє пресслужба компанії.

A&S Group спеціалізується на дистрибуції генеричних лікарських засобів. Компанія має численні дозволи на продаж продукції на британському ринку.

Раніше компанія купила компанії у Польщі, Чехії та Словаччині та побудував завод в Іспанії.

“Міжнародні активи обʼєднуємо під брендом Farmak International, а штаб-квартиру зареєстрували у Швейцарії”, — розповідає Дмитро Шапкін, директор із трансформації компанії.

Український фармацевтичний ринок не належить до найбільших у світі, якщо компанія хоче зростати, то має виходити на інші.

“Ми спроможні виготовляти майже 2 млрд таблеток на рік, 150 млн ліків у ампулах, однак у 2023-му продали значно менше, тому експансія – це вимушений захід, щоби зберегти робочі місця та завантажити виробництво в Україні”, — коментувала співзасновниця Farmak Філя Жебровська.

“В ЄС та інших країнах українські ліки вже викликають інтерес. Причини — якість і конкурентоспроможна ціна. Самої лише якості недостатньо, уточнює він. Європейський ринок надзвичайно регульований, потрібна потужна стратегія маркетингу та відповідність суворим стандартам ЄС”, — говорить засновник Агентства медичного маркетингу Юрій Чертков.

Як писали раніше Investory News, українці за останній місяць масово закуповують долари.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram