Новини
1 Жовтня 2024
22

Вартість Х впала у понад чотири рази

Компанію оцінюють наразі у $9,4 мільярда

Логотип X. Фото: Depositphotos

Компанія з управління активами Fidelity, яка допомагала Ілону Маску купувати тоді ще Twitter, знизила вартість своєї частки в X на 78,7 %, йдеться в оприлюдненому звіті Blue Chip Growth Fund Fidelity, пише TechCrunch.

Спочатку Fidelity інвестували $19,66 млн в X через Blue Chip Fund, а станом на кінець липня вони вже оцінюють свою частку приблизно в $5,5 млн.

Таке зниження означає, що наразі компанія оцінює соцмережу приблизно в $9,4 млрд. А це в понад чотири рази менше, ніж коли у 2022 році її купував Маск за $44 млрд.

Після придбання Маском компанія зазнала суттєвих змін. Зокрема було скорочено понад половину співробітників, включно з командою модерації контенту. Маск відомий своїм відстоюванням свободи слова, але це викликало занепокоєння через безпеку користувачів і боротьбу з дезінформацією.

Новий власник ввів платну підписку на соцмережу, яка, крім того, робила синю галочку доступною усім, хто за неї заплатить. Це теж не сильно сподобалось користувачам.

Своїми часто скандальними заявами та політикою Маск відлякав рекламодавців — нагадаємо, як торік з Х пішли Apple, Disney та інші гіганти через розміщений на його сторінці антисемітський коментар. Загалом X зіткнулася зі значним падінням доходів від реклами через твіти Маска.

Нагадаємо, в Німеччині у Tesla виникли незвичні проблеми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram