Новини
24 Вересня 2024
25

Дослідження: 1% найбагатших людей у світі заможніші, ніж 95% людства

На 3 тисячі заможних сімей припадає 13% світового ВВП

У 2024 році 1% найбагатших людей мають більше статків, ніж 95% найбіднішого населення світу разом узяті. А на 3 тисячі заможних сімей припадає 13% світового валового внутрішнього продукту (ВВП), йдеться у звіті від 23 вересня від Всесвітнього руху боротьби з нерівністю Oxfam.

Це визначали за допомогою аналізу даних UBS (швейцарського глобального фінансового холдингу).

Країни Глобального Півдня, попри те, що там живе 79% населення світу, володіють лише 31% світового багатства.

У всьому світі живуть понад 8 млрд людей, але лише на 3 тис. сімей припадає 13% ВВП — тобто вони володіють приблизно $14 трлн. У 1987 році така ж кількість найбагатших володіла 3% ВВП — тобто за 37 років розрив зріс на 10%.

Найбагатший 1% людей володіє 43% всіх світових фінансових активів.

Станом на 2023 рік близько 46% населення світу — це понад 3 млрд людей — житимуть за межею бідності, що становить $6,85 на день.

Наростання концентрації розвивається паралельно з концентрацією корпоративної влади. Дедалі менша кількість фірм домінує на ключових ринках світу, включно з такими галузями як фармацевтика, сільське господарство та технології.

“Останніми роками надбагаті та потужні корпорації використовували свій величезний вплив, щоб підірвати зусилля, спрямовані на розв’язання основних глобальних проблем, таких як боротьба з ухиленням від сплати податків, забезпечення доступності вакцин проти коронавірусу та ліквідацію боргової відповідальності”, — прокоментував виконавчий директор Oxfam Амітабх Бехар.

Як писали раніше Investory News, найбільшу в історії виплату отримали хакери Dark Angels.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram