Новини
24 Вересня 2024
25

KLO отримала штраф на 5,2 мільйона гривень

АМКУ покарав компанію у справі про ціни на пальне у 2022 році

Фото: KLO

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ “Конверс лінк” (бренд KLO) за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на 5,2 млн грн. Справа стосувалася встановлення цін на пальне у 2022 році, повідомляє пресслужба відомства.

Комітет надсилав вимоги до ТОВ “Конверс лінк” у межах дослідження цін на ринках нафтопродуктів протягом 2022 року. Однак, Товариство тричі надало інформацію на вимоги Комітету поза межами встановлених строків.

“Це перешкоджало об’єктивному, повному та всебічному аналізу інформації під час дослідження ринків світлих нафтопродуктів (пального), що враховано під час визначення розміру штрафу. Також Комітет врахував повторність вчинення правопорушення”, — йдеться у повідомленні АМКУ.

Після дефіциту пального в Україні навесні 2022 року, Комітет розпочав два дослідження — щоб виявити причини обмеження пропозиції на ринку, а також проаналізувати ціни на пальне протягом 2022 року.

Під час дослідження АМКУ виявило кілька ключових проблем:

• жоден державний орган та держава в цілому не володів повною та перевіреною інформацією про обіг пального в Україні;

• держава не могла прогнозувати та планувати дії на ринку пального у зв’язку із відсутністю вказаної інформації та є залежною від учасників ринків пального;

• суб’єкти господарювання — учасники ринків пального, розуміючи безконтрольність ринку, могли вчиняти дії, законність яких важко перевірити.

Як писали раніше Investory News, “Нова Енерджі” розпочала торгівлю пальним.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram