Новини
12 Вересня 2024
37

З наступного року Велика Британія стягуватиме з туристів оплату за в’їзд

Розмір збору становитиме £10 

Туристи, які в’їжджатимуть до Великої Британії без візи, з 2025 року повинні будуть сплачувати збір розміром £10, повідомляє CNN.

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Іветт Купер заявила, що нові правила передбачають розширення системи електронної авторизації подорожей (ETA), яка спочатку була запроваджена для громадян Катару, а тепер на всіх інших мандрівників, зокрема і громадян Євросоюзу.

Збір стосуватиметься всіх відвідувачів, разом з немовлятами та дітьми, які не мають візи або дозволу на проживання, роботу чи навчання у Великій Британії.

Нині громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів вже зобов’язані подавати заявку на ETA перед в’їздом до Великої Британії.

У листопаді ця вимога буде поширена на більшість інших країн, включно з США, але без європейців. До весни програма буде розширена на громадян ЄС.

Нові правила не поширюватимуться на громадян Ірландії.

Схеми безвізового режиму не є нововведенням. Система електронної авторизації подорожей ESTA у Сполучених Штатах, яка зараз коштує $21 і діє протягом двох років, була запроваджена ще у 2009 році.

Як писали раніше Investory News, Шрі-Ланка запроваджує безвіз.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram