Новини
10 Вересня 2024
44

Boeing підвищить зарплати працівників на 25%

Компанія намагається запобігти масштабному страйку

Фото: Stephen Brashear/Getty Images

Американська авіабудівна компанія Boeing досягла попередньої угоди з профспілкою, яка може запобігти великому страйку 13 вересня. Угода передбачає підвищення зарплати працівників на 25%, повідомляє Reuters.

Угода може привести до укладення чотирирічного контракту, який включає підвищення зарплати на 25% і зобов’язання будувати новий комерційний літак у районі Сіетла. Це важлива перемога для нового гендиректора Boeing Келлі Ортберга.

Перша за 16 років повноцінна трудова угода також передбачає покращення пенсійних виплат і надання профспілці більших повноважень у питаннях безпеки та якості виробництва. Профспілка, що представляє понад 32 тис. працівників Тихоокеанського північного заходу США, вважає цю угоду найкращою у своїй історії. Очікується, що її затвердять 12 вересня. Страйк можливий, якщо більшість членів профспілки не підтримають угоду.

У компанії Boeing відбувається серйозна криза, пов’язана з претензіями до якості новітніх лайнерів 737 Max 9. На початку січня в одного з них під час польоту відірвалася дверна заглушка, а у березні стало відомо, що Boeing провалив 33 з 89 перевірок якості, проведених після цього інциденту.

Протягом першого кварталу 2024 року Boeing поставила клієнтам тільки 83 літаки, протягом другого кварталу — 92. Для порівняння, в Airbus за шість місяців було поставлено 323 літаки.

Як писали раніше Investory News, українець Валерій Ліборський став технічним директором Yahoo.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram