Новини
9 Вересня 2024
55

Європейські фонди збільшують інвестиції в оборонні компанії

Через війну в Україні країни потребують зміцнення оборонної промисловості

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну європейські фонди більш ніж удвічі збільшили свої інвестиції в акції оборонних компаній. Це зростання відображає нові пріоритети європейських країн у зміцненні оборонної промисловості на тлі загроз з боку росії, повідомляє Financial Times.

Відповідно до останніх даних Morningstar Direct, обсяги інвестицій у цей сектор зросли з €3,2 млрд в першому кварталі 2022 року до €7,7 млрд.

Зростання інвестицій значною мірою пов’язане з підвищенням цін на акції оборонних компаній, яке сталося після повномасштабного нападу рф на Україну.

Все ще тривають дискусії стосовно питання: чи можуть оборонні компанії вважатися частиною ESG-інвестицій, орієнтованих на екологічні, соціальні та управлінські критерії?

Кількість європейських ESG-фондів, які володіють більш ніж 5% акцій оборонних компаній, зросла з 22 до 66 за останні два роки.

Частка активів у цьому секторі залишається незначною (менше ніж 1% від загальних €1,5 трлн активів). Однак, не зважаючи на це, оборонний сектор стає дедалі привабливішим для інвесторів.

Індекс оборонної промисловості MSCI Europe зріс у 1,8 раза з початку 2022 року, що додатково підвищило привабливість цього сектору.

Як писали раніше Investory News, Туреччина прагне створити газовий хаб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram