Новини
21 Червня 2024
162

Рекордне замовлення отримав Rheinmetall

Загальна вартість контракту становить €8,5 мільярдів

Фото: Inventure

Німецький оборонний концерн Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для Бундесверу. Контракт підписаний 20 червня, йдеться на сайті компанії.

“Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Цей масштабний рамковий контракт підкреслює провідну роль Rheinmetall як постачальника боєприпасів у Німеччині та нашу позицію як найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів”, — сказав голова правління Rheinmetall Армін Паппергер.

Загальна вартість контракту на постачання боєприпасів становить близько €8,5 млрд.

Чинний рамковий контракт було значно розширено. Основною метою замовлення є поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримка України.

Постачання розпочнеться на початку 2025 року. Основним покупцем стане Федеративна Республіка Німеччина, яка забезпечить частину постачання в Україну. Крім того, у замовленні беруть участь також країни-партнери — Нідерланди, Естонія та Данія.

Водночас було укладено первинний договір про відступ від рамкового контракту для забезпечення завантаження потужностей нового заводу, що будується в Унтерлюссі в Німеччині, на етапі запуску.

Це замовлення також включає постачання снарядів калібру 155 мм у різних модифікаціях загальною вартістю близько €880 млн. Постачання також заплановано на 2025 рік.

Як писали раніше Investory News, третя за величною оборонна компанія світу заходить в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram