Новини
20 Червня 2024
156

Ferrari готує випуск електрокара

Новинка очікується наприкінці 2025 року

Фото: Ferarri

Перший електромобіль Ferrari коштуватиме щонайменше €500 тис. Люксовий автовиробник готується до відкриття заводу, на якому вироблятиме ці авто, що дасть змогу збільшити виробництво групи на третину, пише Reuters.

Італійський бренд, відомий своїми ревучими бензиновими двигунами, заявив, що запустить електромобіль наприкінці наступного року.

Цінник, до якого не включені функції та персональні штрихи, які зазвичай додають 15−20%, набагато вищий за середню ціну продажу Ferrari в першому кварталі цього року, що становить близько €350 тис., включно з додатковими послугами.

Новий завод — це сміливий крок для Ferrari, яка торік поставила менш ніж 14 тис. автомобілів, оскільки в кінцевому підсумку він дасть змогу збільшити виробничі потужності приблизно до 20 тис. Ексклюзивність лежить в основі престижу марки, а також її високих цін, тому будь-яке збільшення обсягів виробництва пов’язане з ризиком.

Варто зазначити, що Ferrari планують почати продажі своєї першої EV-моделі у 2028 році. Її генеральний директор Стефан Вінкельманн заявив, що важливіше мати правильний продукт, ніж бути першим.

Новий EV від Ferrari матиме високу ціну, щоб допомогти зберегти маржу, компенсуючи розробку нової повністю електричної технології та більшу кількість деталей, які поставляються ззовні.

Як писали раніше Investory News, стартап з виробництва електрокарів Fisker оголосив про банкрутство.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram