Новини
15 Травня 2023
318

67,7 мільярда гривень податків отримав бюджет

Ця сума була сплачена у перші чотири місяці року

Упродовж січня-квітня 2023 року до зведеного бюджету надійшло 67,7 млрд грн податків, повідомляє Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

“За січень-квітень 2023 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків сплачено до зведеного бюджету податків на суму 67,7 млрд грн”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією податкової, 87,1% всіх надходжень по Центральному управлінню, а це майже 59 млрд грн, забезпечили кілька галузей національної економіки.

Так, підприємствами оптової та роздрібної торгівлі у січні-квітні 2023 року було сплачено 11,8 млрд грн податків та зборів, що на 0,6 млрд грн, або на 5%, більше аналогічного періоду минулого року.

Підприємства добувної промисловості сплатили 9,5 млрд грн податків та зборів до зведеного бюджету.

Підприємствами, що забезпечують постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, забезпечено понад 9 млрд грн надходжень.

Представниками переробної промисловості сплачено 8 млрд грн податків та зборів, що майже на 2 млрд грн, або на 28,3%, більше надходжень у січні-квітні 2022 року.
Підприємствами транспортної інфраструктури (зокрема складське господарство та кур’єрська діяльність) — 7,4 млрд грн.

СГД, зайнятими у сфері професійної, наукової та технічної діяльності забезпечено надходження у сумі 6,6 млрд грн, що більше минулорічних показників на 1,9 млрд грн.

Раніше Investory News писали, що понад 30 млрд сплатив до держбюджету “Нафтогаз”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram