Новини
21 Вересня 2022
390

47% бізнесів в Україні очікують зростання наступного року

Більшість компаній планують підвищення заробітних плат працівникам

Майже половина — 47% членських компаній Європейської бізнес асоціації прогнозують позитивну динаміку розвитку свого бізнесу в Україні наступного року. Про це свідчать результати опитування ЄБА, повідомляє Forbes Ukraine.

“Якщо прівняти з минулим роком на третину скоротилася кількість підприємців, які планують впровадження нових інвестиційних проєктів, про це повідомили тільки 19% компаній”, — ідеться у повідомленні.

Лише 1% компаній планують скорочення заробітних плат у 2023 році, ще 26% залишать їх на поточному рівні. Водночас 73% запланували підвищення заробітних плат для співробітників.

Керівники компаній також визначили ТОП-3 завдання до уряду на наступний рік. На першому місці — необхідність проведення судової реформи та встановлення верховенства права, на другому — боротьба з корупцією. Третім пріоритетом на наступний рік бізнес-лідери визначили забезпечення макроекономічної стабільності.

Нагадаємо, українці створили понад 150 тисяч бізнесів за час війни. Сервіс Опендатабот провів ретельний аналіз діяльності нових підприємств.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram