Новини
27 Квітня 2021
505

$422 мільйони: Чистий продаж валюти населенням досяг чотирирічного максимуму

На фоні деескалації конфлікту на сході України тиск на обмінний курс гривні на міжбанківському ринку ослаб

Чистий продаж іноземної валюти з боку населення України у квітні досяг $422 млн, що є максимальним показником за останні чотири роки. Про це повідомив голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин на сторінці в Facebook.

За його словами, на фоні деескалації конфлікту на сході України тиск на обмінний курс гривні на міжбанківському ринку ослаб, що зумовило його зміцнення на 0,5% відносно долара США.

Однак попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків продовжував переважати над її пропозицією як на спотовому, так і на форвардному сегментах ринку.

“Збалансування ринку відбувалося внаслідок продажу іноземної валюти банками за власною валютною позицією, підтримку якої надавала чиста покупка банками іноземної валюти у фізичних осіб, чистий продаж якої у квітні досяг 4-річного максимуму ($422 млн)”, — зазначив Данилишин.

Також він додав, що Національний банк третій тиждень поспіль не брав участі в операціях на валютному ринку через відсутність надлишкового тиску на обмінний курс гривні.

“Сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку 2021 року продовжує становити +$220,5 млн”, — написав Данилишин.

Нагадаємо, Національний банк України скоротив терміни зберігання готівки на карантині з метою протидії поширенню коронавірусу з 14 до 5 днів. Банкноти, придатні для повернення в оборот, упаковують в пачки й термоусадкову плівку. На цьому етапі вони потрапляють в термоусадкові печі та піддаються температурному шоку (160°C).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram