Новини
24 Січня 2023
437

25% всіх iPhone Apple планує виробляти в Індії

Флагманський iPhone 14 вже складається в країні

Apple планує виробляти 25% всіх своїх iPhone в Індії, заявив міністр торгівлі та промисловості Індії Піюш Гоял. Він назвав Apple “ще однією історією успіху”, пише CNBC.

“Вони [Apple] вже мають близько 5-7% свого виробництва в Індії. Якщо я не помиляюся, вони мають намір наростити виробництво до 25%”, — сказав Гоял на конференції.

Сама Apple поки що ніяк не прокоментувала цю інформацію.

Минулого року Apple розпочала складання свого флагманського iPhone 14 в Індії. Це був перший випадок, коли технологічний гігант запустив виробництво своєї новітньої моделі в Індії невдовзі після презентації. Apple виробляє iPhone в Індії з 2017 року, але зазвичай це були старіші моделі.

Компанія Foxconn, основний збирач iPhone, виробляє смартфони на своєму заводі в Сріперумбудурі на околиці Ченнаї у східній Індії.

Аналітики JPMorgan ще у вересні заявили, що до 2025 Apple може виробляти 25% всіх iPhone в Індії.

Apple прагнула диверсифікувати виробництво за межами Китаю, де зараз випускається основна частина iPhone. Нестабільність у Китаї виявилася торік після того, як спалах Covid та протести робітників на найбільшому у світі заводі з випуску iPhone у Чженчжоу порушили виробничі плани.

Нагадаємо, Apple представила новий Mac mini з процесорами M2/M2 Pro.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram