Новини
7 Червня 2023
244

200 бригад саперів наразі працюють у Міноборони

Розмінування потребує у пʼять разів більше спеціалістів

Станом на 7 червня при Міністерстві оборони України працюють 200 бригад саперів. Відомство планує примножити цю цифру у пʼять разів і наразі шукає фінансування, повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час конференції hromadske “Муруємо вже!”, пише hromadske.

“Сьогодні тільки в Міноборони працюють 200 команд саперів. Але ми плануємо збільшуватися щонайменше у пʼять разів — до тисячі. Шукаємо для цього ресурси”, — зазначив він.

За його словами, українцям треба приблизно 174 тис. км² суходолу перевірити на наявність потенційно вибухонебезпечних предметів. Є місця, де території тотально забруднені.

“Вивчаючи досвід інших країн (Хорватії, Азербайджану, Шрі-Ланки), розуміємо, що їхні моделі розмінування нам уже не підходять, бо ми мали б розміновувати територію 100-150 років”, — наголосив він.

У травні Командування Сил підтримки Збройних сил України у відповідь на наш запит повідомило, що в ЗСУ пройшли підготовку й отримали фахову спеціальність “сапер” приблизно 6 тис. військовослужбовців.

У ЗСУ також зазначали, що підрозділи укомплектовані саперами повним обсягом. Усі військовослужбовці, які пройшли навчання за цією спеціальністю, виконують завдання, пов’язанні з відсіччю збройної агресії рф.

Нагадаємо, програма “єОздоровлення” для дітей стартувала.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram