Новини
3 Листопада 2022
608

15 найпопулярніших криптовалют жовтня

Біткоїн став лідером CoinMarketCap з найбільшою пошуковою активністю

У жовтні, який прозвали “Uptober” через тенденцію до відновлення криптовалюти цього місяця, світовий ринок криптовалют зріс на $80 млрд, до того ж зростання торкнулося значної частини монет зі 100 найбільших криптовалют із ринкової капіталізації, повідомляє Finbold.

Біткоїн (BTC) лідирував і зумів зафіксувати своє перше зростання з липня, а в жовтні криптовалюта була лідером CoinMarketCap з найбільшою пошуковою активністю. Враховуючи, що біткоїн є флагманською криптовалютою з найбільшим ринком у $391,8 млрд та поточною ціною $20 411, не дивно, що він у лідерах.

Згідно зі статистикою, опублікованою 2 листопада CryptoDiffer, Shiba Inu (SHIB) посіла друге місце, а Cardano (ADA) — третє у списку 15 найпопулярніших криптовалют.

Проте ADA був одним із чотирьох токенів із 15-ки, ціна якого впала на 7%. Вартість BTC зросла на 6,49% за останні 30 днів, тоді як Shiba Inu “підвищився” майже на 8%, виграючи від цінового зростання Dogecoin (DOGE).

PancakeSwap (CAKE), Ethereum (ETH) та Dogecoin посіли четверте, п’яте та шосте місця у рейтингу.

Примітно, що ціна Dogecoin змінилася за 30 днів на 117,1% — це значне зростання серед усіх криптовалют у жовтні. Dogecoin взагалі довго перебував у розпалі низхідної тенденції, поки Ілон Маск не оголосив, що придбає Twitter. Таким чином, багато хто вважає, що нещодавній сплеск DOGE можна пояснити потенційним варіантом використання токена як платіжної системи в соцмережі.

Цікаво, що Phala з ринковою капіталізацією всього $110 млн зросла на 78,39% за той самий період.

Водночас GMX і Gala, дві інші криптовалюти, що входять до 15 найпопулярніших монет, не потрапляють до переліку 100 найкращих криптовалют за ринковою капіталізацією.

Криптопроєкт Quant (QNT) теж значно зріс. Водночас ціна CAKE зростала у різні моменти протягом місяця.

Загалом з початку року ринок криптовалют втратив близько $1 трлн ринкової капіталізації через сукупність негативних факторів (підвищення інфляції у світі та війна в Україні), що призвели до серії гучних банкрутств за участю криптохедж-фондів та кредиторів, зокрема Celsius Network, Voyager Digital та Three Arrows Capital та скорочення діяльності таких компаній, як Blockchain.com та Coinbase.

Згідно з даними, зібраними Finbold, кількість біткойн-мільйонерів скоротилася на 70,23% за перші три квартали 2022 року через “ведмежий ринок”, а станом на 28 вересня 2022 року загальна кількість біткойн-мільйонерів становила лише 29 497 осіб.

Нагадаємо, майнінг біткойна досяг рекордного рівня після злиття Ethereum.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram