Новини
25 Липня 2023
275

10 мільярдів виділено на будівництво водогонів 

Договори були укладені з виконавцями без проведення тендера

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області підписала договори на будівництво двох водогонів загальною вартістю 10,6 млрд грн, свідчать оприлюднені дані про закупівлю з Prozorro.

Відповідно до першого договору до кінця 2024 року ТОВ “Автомагістраль-Південь” побудує за 5,32 млрд грн магістральний водогін довжиною 26,9 км від річки Інгулець до Південного водосховища м. Кривий Ріг. Добова потужність готового об’єкта має становити 400 тис. м³.

Умови другого договору передбачають будівництво ТОВ “Група компаній Автострада” в такі самі терміни магістрального водогону довжиною 76,7 км від Хортиці (Запоріжжя) до Томаківки та далі до Марганця. Потужність цього проєкту має становити 150 тис. м³ на добу, а вартість будівництва — 5,3 млрд грн.

Необхідність будівництва зазначених водогонів викликана “необхідністю ліквідації наслідків, пов’язаних зі знищенням Каховської гідроелектростанції”.

6 червня прем’єр Денис Шмигаль заявив, що на будівництво нових водогонів виділять 1,5 млрд грн. А на початку липня віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив, що відповідні будівельні роботи вже розпочато.

Зауважимо, що обидва договори укладені з виконавцями без проведення тендера. І ТОВ “Автомагістраль-Південь” і ТОВ “Група компаній Автострада” були найбільшими отримувачами фінансування з державного бюджету на будівництво доріг в рамках програми “Велике будівництво” у 2021 році — 23,3 млрд грн та 12,2 млрд грн відповідно.

Нагадаємо, через підрив Каховської ГЕС країна втратила понад 10 кубічних кілометрів води.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram