Драйв
8 Січня 2019
4 801

10 кращих фільмів про інвестиції та інвесторів

Підбірка найцікавіших фільмів і серіалів про світ інвестування, які допоможуть зрозуміти мислення інвесторів

«Вовк з Уолл-стрит» (2013)

Основою для створення фільму великим Мартіном Скорсезе стали мемуари відомого американського фінансового брокера Джорджа Белфорта, якого зіграв Леонардо Ді Капріо. Ця тригодинна картина, пронизана гумором, розповідає про молодого хлопця, який завдяки розуму й амбіціям зміг заробити мільйони. Але великі гроші зіграли з ним злий жарт: він вдаряється у розгульний спосіб життя і в результаті відправляється за грати за шахрайство. Захоплюючий фільм про бізнес, гроші, розкішне життя не залишить байдужим глядача. Свідченням якості кінокартини стали п’ять номінацій на премію «Оскар».

«Уолл-стрит» (1987)

Бад Фокс — молодий, амбітний, готовий заради кар’єри на нечесні вчинки брокер. Його кумир — акула брокерського ринку Гордон Гекко. Заволодівши інсайдерською інформацією про ситуацію в авіакомпанії, де працює його батько, Фокс повідомляє її Гекко, і вони починають співпрацю. Гекко навчає його всім тонкощам професії. Нове успішне життя п’янить молодого брокера. Але врешті-решт нечесні схеми призводять до краху обох. Фільм отримав премію «Оскар» і «Золотий глобус» за кращу чоловічу роль.

«Мільярди» (серіал, 2016 – …)

Серіал про мільярдера, власника хедж-фонду Axe Capital і про федерального прокурора штату Нью-Йорк, між якими точиться вічна боротьба — багатий не хоче до в’язниці, а кар’єрист за всяку ціну мріє його туди запроторити. Незважаючи на складність фінансової термінології та анатомії біржової торгівлі, цей серіал не лише про гроші й бізнес, він сповнений емоцій, складних душевних переживань, любовних сцен.

«Чужі гроші» (1991)

Лоренс Гарфілд, якого зіграв легендарний Денні Де Віто, власник компанії на Уолл-стрит, визнає в життя лише три речі: собак, пончики та гроші. Але найбільше він любить чужі гроші. Гарфілд скуповує збиткові компанії і розпродає їх по частинах з привабливим прибутком. Знайшовши черговий цікавий для себе завод, Лоренс вступив за нього в боротьбу і зіткнувся в протистоянні з професійним юристом і привабливою жінкою — Кейс Салліван. Звичайно ж, чоловіка в процесі захлеснули почуття, що не дозволило йому довести справу до кінця. У фільмі в черговий раз доведено, що людські відносини і любов дорожче грошей.

«Тюремна біржа» (1987)

Фільм про біржового маклера та співвласника невеликої компанії Хербі Альтмана, якого підставив партнер. Хербі опиняється у в’язниці, але не падає духом. Він організовує справжню біржу прямо у в’язниці. Молодий бізнесмен надає допомогу сусідам по камері, вкладаючи їхні коштів в успішні проекти Уолл-стрит.

«Гра на пониження» (2015)

В основу стрічки лягла книга Майкла Льюїса «Велика гра на пониження. Таємні пружини фінансової катастрофи», в якій розповідається про фінансову кризу 2007-2008 рр. Група фінансових аналітиків, які змогли передбачити кризу, зіграли на зниженні курсу іпотечних облігацій та отримали надзвичайний прибуток. У фільмі багато фінансових роз’яснень, по поличках розкладається криза, але крім цього в усій картині присутній потужний заряд емоцій. Фільм отримав «Оскар» в номінації «Кращий адаптований сценарій».

«Занадто крутий для невдачі» (2011)

Ще один фільм про кризу 2008 р. Сюжет розгортається навколо дій міністра фінансів США Генрі Полсона, який шукає способи з найменшими втратами вийти з фінансової катастрофи, що наближається. Картину знято на основі реальних подій, вона дуже динамічна і з першої хвилини приковує увагу глядача.

«Межа ризику» (2011)

Фільм про 24 години з життя великого інвестиційного банку в момент настання кризи 2008 р. Рада директорів шукає способи уникнути краху. Рішення позбутися «токсичних активів» і його реалізація дали поштовх початку понижувального тренду на фондовому ринку, з чого і почалася фінансова криза.

«Банкрутство» (2010)

Головний герой — молодий талановитий трейдер, який винайшов унікальну і працюючу схему трейдингу, засновану на кліматології. Ідея приносить йому великий прибуток, але, як часто трапляється, буває складно впоратися з власною могутністю, особливо якщо успіх дався надто легко.

«Підслухане» (2009)

Фільм про поліцейських, які ведуть спостереження за компанією, що займається махінаціями на ринку акцій. Одного разу служителі закону почули важливу розмову, яка підтверджувала нечесну діяльність корпорації. Але поліцейські не стали її фіксувати, а прийняли рішення використовувати почуте у власних корисливих цілях.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram