Новини
6 Жовтня 2020
1 006

Звіт: У 2020 році закрилося 75 криптовалютних бірж

Binance і платформа TaoTao, що базується в Японії, не дійшли згоди про створення спільної компанії

У 2020 році 75 криптовалютних платформ перестали існувати – цей показник на 56% вище, ніж минулого року, свідчать дані дослідження аналітичної платформи Cryptowisser.

“В основному до списку увійшли централізовані майданчики”, – зазначають аналітики.

ТОП-10 криптовалютних платформ, які було закрито у 2020 році

Однією з головних причин закриття криптовалютних бірж дослідники називають конкуренцію, що постійно зростає. У Cryptowisser стверджують, що все більше інвесторів звертають свою увагу на DEX і біржі деривативів.

Ще одна важлива причина “смерті” криптовалютних платформ – регулювання галузі з боку державної влади, що постійно підсилюється. Також багато бірж закрилися в результаті злому або скаму.

Як зазначили в Cryptowisser, щоб нова централізована біржа процвітала, вона, ймовірно, повинна мати якісь унікальні переваги, яких немає сьогодні на ринку.

Тим часом біткоїн-біржа Binance і криптоторгова платформа TaoTao, що базується в Японії, не дійшли згоди про створення спільної компанії для обслуговування місцевих трейдерів, повідомляє CoinDesk.

У січні цього року Binance вступила в переговори з японською Z Corporation, філією Z Holdings, що володіє Yahoo Japan. “Причина припинення обговорення угоди не розкривається”, – зазначає видання.

У 2018 році Агентство фінансових послуг Японії (FSA) застерігало Binance від роботи в країні без ліцензії. Цього року біткоїн-біржа заявила про поступове припинення роботи з резидентами Японії.

У вересні криптовалютна біржа Fisco звинуватила Binance у бездіяльності при відмиванні активів, викрадених у 2018 році з японської біржі Zaif. У травні Binance оголосила про інвестиції в Tokocrypto, провідну регульовану криптовалютну платформу в Індонезії. У листопаді минулого року Binance також придбала індійську криптовалютну біржу WazirX.

Нагадаємо, у березні цього року стало відомо, що Binance розробляє власну криптоплатіжну карту в системі Visa, яку можна буде поповнювати через спеціальний додаток в біткоїни або Binance Coin.

Про те, як засновник Binance пройшов шлях від робітника McDonald`s до засновника однієї з найбільших криптобірж світу можна прочитати в матеріалі Investory News “Король CZ: Як Чанпен Чжао скористався криптовалютною лихоманкою й став мільярдером всього за декілька років”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram