Соцмережі
29 Жовтня 2021
892

Зоя Литвин: Інноваційна освіта та Кремнієва долина

(мовою оригіналу)

Про шкільну освіту Кремнієвої Долини.

Поспілкувалися з командою Design Tech High School. Чудова школа і яскравий приклад державного-приватного партнерства, яких Україні поки що не вистачає.
Мільярдна компанія Oracle вирішила заінвестувати частину своїх прибутків (13 мільярдів на рік) у побудову інноваційного кампусу для нової державної школи.
Команда школи давно мріяли перейти на викладання за принципами дизайн-мислення (які розробили поряд, у Стендфордському університеті), розширити список цікавих сучасних дисциплін та створити передові лабораторії та відкриті експериментальні простори для учнів.

Принципи школи:

•креативність

• інноваційність

• актуальність отриманих знань

• вирішення суспільно важливих проблем

• вчити не конкретним знанням, а вчити мислити і діяти!

У школі цікавий навчальний план: щочверті є так званий “intersection” — два тижні, коли діти не мають шкільних предметів. Натомість учні опановують дисципліни на власниц вибір — брендинг, програмування штучного інтелекту, запуск власного стартапу, курс юного венчурного капіталіста або поглиблений курс квантової фізики чи поведінкової психології.

Багато з цих курсів учні потім зможуть собі перезарахувати в університетах.

Також у школі є:

•укомлектовані за найвищим стандартом лабораторії з лазерами, 3D принтерами, верстатами. Така лабораторія зветься “гараж” і учні там розробляють власні предмети інтер’єру та одяг, придумають, як переробляти вторсировину і робити з неї корисні речі. Двері цього простору завжди відкриті і ніяких табличок “НЕБЕЗПЕЧНО! Не заходити!” немає:)

Я вже уявляю наші перевіряючі органи)))

• також є крута медіалабораторія, де діти створюють журнали, знімають YouTube ролики, рекламу для шкільних подій та подій партнерів, власні відеоблоги, випуски новин, подкасти і т.д

Цікаво, що на укомплектації школи участь бізнесу не закінчилась. Корпорація Oracle регулярно відправляють до школи своїх спеціалістів — викладати професійні курси для згаданих вище “intersection” та беруть учнів на стажування. До цієї ініціативи долучилися інші бізнеси Каліфорнії.

Враження неймовірні. Дуууже хочеться бачити такі приклади синергії у нас!

А ви знаєте такі?

Колеги з бізнесу, чому поки не готові заінвестувати в державні школи? Чи вже готові? Якщо так — то у які напрямки/проєкти?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram