Новини
14 Липня 2020
746

Зовнішньоторговельний оборот КНР перевищив $2 трильйони

Китай продовжує виконувати першу фазу торговельної угоди зі США

За перше півріччя 2020 року зовнішньоторговельний оборот Китаю досяг 14 трлн 240 млрд юанів ($2,034 трлн), скоротившись на 3,2%, у порівнянні з показником першого півріччя 2019 року.

Таким чином зовнішня торгівля Китаю продовжує відновлюватися після падіння в умовах коронавірусу, повідомляє Інтерфакс-Україна, з посиланням на митне управління КНР.

Зазначається, що експорт вийшов на рівень 7,71 трлн юанів ($1,1 трлн), зниження в річному обчисленні склало 3%, імпорт – 6,53 трлн юанів ($933 млрд), скоротившись на 3,3%.

“Експорт й імпорт у першому півріччі виявилися кращими за очікування, у червні досягли позитивного зростання”, – наголошується у повідомленні відомства.

Додається, що у червні зовнішня торгівля Китаю в річному численні зросла на 5,1%: експорт – на 4,3%, імпорт – на 6,2%.

Крім того, китайська сторона, попри труднощі у двосторонніх відносинах, продовжує імпортувати товари в рамках першої фази торговельної угоди з США, про це заявив американський президент Дональд Трамп.

“Перша фаза жива, вони (китайці – ред.) купують”, – зазначив він під час круглого столу в Білому домі.

При цьому Трамп підкреслив, що це не означає, що Вашингтон закриє очі на всі проблеми, викликані коронавірусом COVID-19, який почав поширюватися саме в КНР.

“Не треба забувати про те, що Китай зробив з усім світом через цей сучасний аналог чуми”, – наголосив президент США.

Тим часом Україна у 2020 році експортувала агропродукції на $7,5 мільярда. Найбільше до Китаю, Єгипту, Нідерландів, Іспанії й Туреччини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram