Новини
1 Грудня 2020
737

Zoom відзвітувала про черговий рекордний виторг

Кількість корпоративних клієнтів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 458%

Американська Zoom Video Communications, що надає послуги віддаленого конференц-зв’язку, в черговий раз зафіксувала рекордний квартальний виторг і знову підвищила прогноз на поточний фінансовий рік, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Водночас компанія проінформувала про зростання витрат, що розчарувало інвесторів. “Акції Zoom подешевшали на додаткових торгах у США”, — йдеться у повідомленні.

Виторг компанії за підсумками III фінансового кварталу, що завершився 31 жовтня, склав $777,2 млн, у порівнянні з $166,6 млн за аналогічний період минулого року. При цьому чистий прибуток збільшився до $198,4 млн, або $0,66 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $2,2 млн, або $0,01 на акцію, роком раніше.

Скоригований прибуток збільшився до $0,99 з $0,09 на акцію. “Аналітики в середньому прогнозували виторг на рівні $694 млн, чистий прибуток — $149 млн”, — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що надання користувачам ряду послуг на безоплатній основі чинило тиск на її прибутковість. Валова маржа у зазначеному фінансовому кварталі знизилася до 67% з 71% за попередні три місяці на фоні активних витрат Zoom на хмарні послуги.

Попри це компанія відзначила істотне зростання кількості передплатників платних послуг. На кінець III фінкварталу у неї було близько 433,7 тис. корпоративних клієнтів з кількістю працівників понад 10, що приблизно на 458% вище показника на аналогічну дату роком раніше.

“За останні 12 місяців 1289 клієнтів принесли компанії дохід більш ніж у $100 тис. Їх кількість збільшилася на 136%”, — зазначається у звіті. І додається, що Zoom прогнозує виторг у IV фінкварталі в діапазоні від $806 млн до $811 млн, скоригований прибуток — на рівні $0,77-0,79 на акцію.

Аналітики, опитані FactSet, оцінюють ці показники на рівні $728 млн і $0,62 на акцію відповідно. Компанія підвищила прогноз на весь фінансовий рік втретє з початку пандемії, закріпившись на позиції одного з основних бенефіціарів переходу на віддалену роботу й навчання.

У компанії повідомили, що тепер очікують на виторг за поточний фінрік, що завершується в січні, у діапазоні від $2,575 млрд до $2,58 млрд, у порівнянні з попереднім прогнозом на рівні $2,37-2,39 млрд.

Акції Zoom у ході додаткових торгів у понеділок, 30 листопада, знизилися на 5,12%. З початку року капіталізація компанії, яка вийшла на відкритий ринок у квітні 2019 року, збільшилася приблизно на 603,1% і становить $134,14 млрд.

Раніше Investory News писали, що у листопаді після звіту Pfizer і BioNTech про успішне завершення чергового етапу випробувань вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19, акції Zoom на біржі NASDAQ подешевшали на більш ніж 17%, у результаті чого статок засновника компанії Еріка Юаня скоротився на $5 млрд.

Нагадаємо, влітку у Zoom з’явився конкурент — в Індії мільярдер Мукеш Амбані запустив сервіс відеоконференцій JioMeet.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram