Новини
14 Серпня 2019
890

Знову єдині: Медіакомпанії CBS і Viacom домовилися про злиття

До складу новоствореної компанії увійдуть всі телеканали, які належали раніше телекомпанії CBS

Американська телекомпанія CBS Corp і медіахолдинг Viacom оголосили про повторне злиття через майже 14 років після розділення, пише Reuters з посиланням на офіційну заяву на сайті Viacom.

“Об’єднана компанія Viacom-CBS Inc буде мати активи, можливості й великий масштаб, щоб бути одним з найважливіших творців і постачальників контенту в усьому світі”, – йдеться в заяві.

Генеральним директором компанії стане нинішній глава Viacom Боб Бекіш. Джозеф Янніелло, виконувач обов’язків генерального директора CBS, залишиться главою недавно призначеного підрозділу CBS. За оцінками експертів Viacom-CBS, компанія буде володіти найбільшою аудиторією телеглядачів на території Сполучених Штатів.

До складу Viacom-CBS увійдуть всі телеканали, які належали раніше телекомпанії CBS, зокрема – MTV, Nickelodeon, Comedy Central, Showtime і ряд інших. Також до об’єднаної компанії перейде контроль над кіно- і телестудією Paramount.

Раніше повідомлялося про те, що, згідно з умовами угоди, акціонери Viacom зможуть розраховувати на 0,59 акції CBS, що обумовлено незначним зниженням вартості акцій Viacom при закритті торгів 9 серпня. Власники компанії National Amusements, які контролюють майже 80% акціонерного капіталу CBS Corp і Viacom, раніше наполягали на їх злиття. Viacom і CBS Corp раніше були однією компанією, але після проведеної у 2005 р. реорганізації перша відокремилася, втративши контроль над колишніми активами.

На фото: Шарі Редстоун/Jared Siskin

Варто зазначити, що комбінація CBS і Viacom – це перемога Шарі Редстоун, лідера сімейного бізнесу, який керував двома медіа-гігантами протягом двох десятиліть. Ці дві компанії колись були єдиним цілим, званим Viacom, до тих пір, поки вони не були розділені, і їх возз’єднання було визнано за необхідне в той час, коли телевізійна аудиторія руйнувалася. Технологічні платформи, такі як YouTube, Instagram і Netflix, відкололися від великих медіа, поглинаючи колись величезний прибуток, яку отримували такі компанії, як CBS і Viacom.

Редстоун наполягала на укладенні угоди, щонайменше три роки, але зіткнулася з жорсткою опозицією з боку ради директорів CBS, в тому числі її колишнього виконавчого директора Леслі Мунвес. За інформацією The New York Times, Шарі Редстоун буде головою об’єднаної компанії.

“Я дуже рада, що ці дві великі компанії зібралися разом, щоб вони змогли реалізувати неймовірну міць своїх об’єднаних активів. Ми створимо мультимедійну організацію світового класу, яка має хороші можливості для зростання у галузь, яка швидко трансформується”, – прокоментувала вона виданню.

Нагадаємо, міністерство юстиції США та генеральні прокуратури п’яти американських штатів досягли з компаніями T-Mobile US і Sprint домовленості щодо врегулювання претензій до їх злиття. Угода оцінюється в $26 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram