Новини
14 Травня 2019
595

Знову вгору: Bitcoin вперше за останні 10 місяців коштує більше $8 тис

Травень може стати найкращим місяцем для криптовалюти з листопада 2017 року

Фото: Pixabay

Вперше з липня минулого року курс біткоїна піднявся вище позначки в $8 тис. і продовжує бурхливе зростання, попри спад основних фінансових ринків у зв’язку із посиленням торгової суперечки США та Китаю, передає Інтерфакс-Україна.

І додає, що згідно з даними CoinDesk, курс біткоїна збільшився в ході торгів на 3,4%, до $8104,49. “Напередодні вартість криптовалюти злетіла на 25%, максимальними темпами з 2014 року”, – пише видання.

Це при тому, що минулого тижня біткоїн торгувався нижче позначки в $6 тис. “Раніше в цьому році курс був близький до $3,5 тис.”, – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, зміцнення біткоїну може бути пов’язано зі збільшенням інтересу до криптовалюти з боку інституційних інвесторів. Так, на початку квітня Facebook повідомив, що планує створити для соцмережі платіжну систему, засновану на криптовалюті.

“А минулого тижня компанія оголосила про пом’якшення обмежень для реклами, пов’язаної з криптовалютою або блокчейн-проектами на своїй платформі”, – повідомляє видання. І додає, що в понеділок проект Bakkt, створений біржовим оператором ICE, повідомив про плани щодо початку тестування біткойнових ф’ючерсів цього літа.

На думку китайського інвестора в криптовалюти Даррена Лі, в Китаї попит на біткоїн міг збільшитися “в результаті ослаблення юаня в умовах загострення торговельної суперечки”, пише Dow Jones.

Загалом, у травні біткоїн подорожчав більш ніж на 50%. “Цей місяць може стати для криптовалюти найкращим з листопада 2017 року. Попри це біткоїн дуже далекий від максимумів 2017 року, коли його курс був близький до $20 тис.”, – зазначає Інтерфакс-Україна.

Раніше Investory News писали, що найбільше власників криптовалюти серед європейських країн – у Туреччині. До п’ятірки лідерів, які продемонстрували близькі результати, належить у дослідженні компанії ING News: Румунія (тут власниками крипти є 12% опитаних), Польща (11%), Іспанія (10%) та Чехія (9%).

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram