Новини
29 Січня 2020
951

Знову рекорд: Квартальний виторг Apple зріс до $91,8 мільярда

Міжнародні продажі склали 61% від виторгу

Apple за всю історію компанії встановила рекорд з квартального виторгу – $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал – $4,9%. При цьому міжнародні продажі склали 61% від виторгу, про це йдеться в опублікованому на сайті компанії звіті за квартал, що закінчився 28 грудня 2019 року.

Як зазначив Тім Кук, гендиректор компанії, причиною зростання став попит на iPhone останніх моделей (зростання продажів на 8%), годинники, навушники AirPod і послуги компанії.

При цьому база активних пристроїв перевищила 1,5 млрд проти 1,4 млрд роком раніше. “Ми розглядаємо це як потужне свідчення задоволеності, залученості та лояльності наших клієнтів, і відмінний драйвер нашого зростання в усіх напрямках”, – зазначив він.

У компанії нагадали, що рік тому падіння продажів iPhone й економічний спад у Китаї вперше з 2016 року привели компанію до зниження доходів.

У поточному кварталі Apple прогнозує виторг у розмірі від $63 млрд до $67 млрд. “Тобто, зростання складе від 9 до 15%. Ризики можуть бути пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції в КНР, але компанія готова при необхідності змінити постачальників, у тому числі й в епіцентрі захворювання – місті Ухань”, – повідомили у компанії.

Раніше Investory News писали, що азійські постачальники Apple попередили – плани американської компанії по збільшенню виробництва iPhone можуть бути порушені через поширення коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram