Новини
1 Серпня 2019
876

Знову на IPO: Beyond Meat планує залучити майже $520 млн

За 250 тис. акцій власної частки Beyond Meat планує отримати $40 млн для розширення виробничих потужностей

Виробник штучного м’яса Beyond Meat заявив про вторинне розміщення 3,25 млн нових акцій за ціною $160 за акцію, що становить 18,58% дисконту до ціни закриття акцій, та принесе компанії $520 млн, повідомляє Reuters.

За 250 тис. акцій власної частки Beyond Meat, компанія планує залучити $40 млн нового капіталу для розширення виробничих потужностей і оплати інвестицій в маркетинг.

Як пише агенція, акції каліфорнійської компанії з моменту її IPO зросли майже на 690%, завдяки тому, що м’ясні альтернативи компанії зайняли місце в меню ресторанів і потрапили на полиці магазинів, включаючи велику американську мережу супермаркетів Kroger Co.

Новини щодо нової пропозиції привели до того, що акції впали й поставили під сумнів те, що було ще одним оптимістичним звітом про доходи Beyond Meat, причому продажі перевершили оцінки аналітиків. Акції відскочили в середу, відігравши частину падіння у вівторок на 12%, до $196,51 кожна.

Компанія заявила, що деякі акціонери-продавці надали страховикам 30-денний опціон на покупку додаткових 487,5 тис. акцій за ціною публічної пропозиції.

Goldman Sachs & Co. LLC, J.P. Morgan і Credit Suisse виступають в ролі ведучих менеджерів по веденню бухгалтерського обліку для пропозиції, яке, як очікується, буде закрито приблизно 5 серпня.

Ще у травні Beyond Meat в ході IPO планувала залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. Компанія мала намір розмістити 8,75 млн акцій за ціною від $19 до $21 за цінний папір.

З початку червня ціна його акцій різко зросла – в п’ять разів. За перший квартал 2019 р. обсяг продажів Beyond Meat склав $40,2 млн, що на 215% більше, ніж за аналогічний же період роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram