Новини
17 Червня 2020
1 290

Знаменитості винайшли спосіб уникнути податків: Благодійна організація з боротьби зі зміною клімату

Благодійні фонди можуть купувати акції компаній не більше 20%, інакше змушені платити податки

Знаменитості знайшли спосіб зробити інвестиції ще прибутковіше та уникнути податків. Кошти спрямовані в благодійну організацію Prime Coalition, яка спеціалізується зокрема й на проектах по боротьбі зі змінами клімату і на цей час зібрала $76 млн, повідомляє Bloomberg.

В основі ідеї особливий механізм — program-related investments, який є частиною американської практики оподаткування. На відміну від звичайних грантів, які передбачають безоплатне вкладення коштів, PRI приносить також фінансову віддачу.

Згідно із законодавством США, благодійні фонди мають право купувати акції компаній, але не більше 20% (в іншому випадку вони змушені платити податки). Інструмент PRI — це спосіб обійти обмеження за умови того, що кінцевою метою здійснюваних інвестицій є благодійність.

У 2014 р. був заснований фонд Prime Coalition, який залучив гроші заможних сімей і деяких благодійних організацій.

З 2018 р. здійснюється фінансова підтримка екологічних стартапів, як Via Separations, де придумали більш безпечний з точки зору екології спосіб поділу хімічних речовин. Розроблений вченими спеціальний матеріал дозволяє знизити викиди вуглекислого газу (CO2) в атмосферу.

Серед тих, хто інвестує в Prime Coalition, — британський інвестор Джеремі Грентем, голлівудські актори Вілл Сміт і Джада Пінкетт-Сміт, американський підприємець у сфері програмного забезпечення Оріон Хіндаві й інші.

За словами експертів, держава надає перевагу фінансуванню проектів, які вже зарекомендували себе. Йдеться про витрати на відновлювальні джерела енергії (сонячна, вітрова) або розвиток електромобільної індустрії. Слабка підтримка з боку держави або її відсутність стає серйозною проблемою для стартапів.

Щоб претендувати на фінансування від Prime Coalition, стартапи повинні сприяти скороченню викидів парникових газів до 500 млн тонн CO2-еквівалента до 2050 р.

Для більш зручного розрахунку Prime розробив спеціальне програмне забезпечення — CRANE. В цьому році було оголошено про те, що будь-хто може скористатися технологією та оцінити довгострокові наслідки для клімату.

Як відомо, світова економіка щодня втрачає $8 млрд через забруднення повітря від горіння викопного палива. Це $2,9 трлн, або майже 3,3% світового ВВП.

Раніше Investory News пислаи, що корейська кіберспортивна організація Gen.G esports отримала $46 млн інвестицій від фондів Кремнієвої долини. Вілл Сміт вклав інвестиції через власний фонд Dreamers Fund, який він заснував з футболістом Кейсуке Хонда. Спільно з Кейсуке він буде надавати різноманітну підтримку менеджменту організації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram