Новини
3 Квітня 2022
1 403

Значення символів Z та V на техніці окупантів: Версії та пояснення

У Генштабі ЗСУ пояснюють, що латинські літери означають регіон, з якого ведеться наступ

З початком повномасштабної війни росії проти України окупанти почали наносити дивні символи на свою військову техніку — Z та V. Що можуть означати символи Z і V на російській військовій техніці, дізналися в УНІАН.

Версія СБУ

Як зазначала СБУ, окупанти використовують на техніці нацистські позначки. Під час Другої Світової війни у нацистському концентраційному таборі Заксенхаузен літерою Z була позначена будівля, де здійснювалися масові вбивства. Там був крематорій з чотирма печами, в якому нацисти спалювали тіла в’язнів.

“Чим надихалися російські окупанти, плануючи знищення України та мирного населення, — вже зрозуміло”, — наголосили у Службі безпеки України.

Пояснення від ЗСУ російських символів Z, V, O, X

Як пояснюють у Генштабі ЗСУ, латинські літери означають регіон, з якого ведеться наступ, чи призначення підрозділу:

Z — східні сили РФ;

Z, обведена квадратом — сили рф з окупованого Криму;

О — сили з території білорусі;

V — морська піхота;

Х — чеченці (кадирівці);

А — сили спецпризначення (СОБР, АЛЬФА).

Як ці символи пояснюють у рф

На офіційній сторінці Міноборони рф в Instagram пропонують своє пояснення символів Z та V. Там кажуть, що ці літери означають: “Za перемогу” (“Za побєду”) і “Сила V правді” (“Сила V правдє”) та “Завдання буде виконано”.

Z на російській техніці: інші версії

Дехто вважає, що символ Z на військовій техніці — маркування Західного військового округу. Також у світі відзначають схожість цього символу зі свастикою, яку німецькі нацисти використовували під час Другої світової війни. Тобто це вже “путінська свастика”.

Також є версія, що символи окупанти можуть використовувати, щоб запобігти відкриттю вогню по своїх військових.

Нагадаємо, в інтерв’ю FoxNews президент України Володимир Зеленський заявив, що для України у війні з росією прийнятною є лише перемога, але Київ не піде заради миру на територіальні поступки агресору.

Тим часом Investory News дізналися, чому Китай не стане посередником у припиненні війни в Україні. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram