Новини
23 Лютого 2022
519

Зміни в Бюджетному кодексі: З’явилась можливість оперативно забезпечувати потреби нацбезпеки

“За” проголосували 355 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) внесла до прикінцевих і перехідних положень Бюджетного кодексу України зміни, згідно з якими деякі норми кодексу не застосовуються. За відповідний законопроєкт №7100 проголосували 355 народних депутатів.

Депутати ввели в кодекс нову статтю, згідно з якою “у зв’язку з посиленням збройної агресії Російської Федерації проти України, визнанням (РФ — Ред.) самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України та з метою забезпечення здійснення видатків на національну безпеку та оборону встановити, що у 2022 році” не застосовуються деякі норми кодексу, зокрема ст. 23 про обов’язкове узгодження з парламентським комітетом з питань бюджету рішення Кабміну про перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів із бюджету.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроєкт дасть змогу в умовах загострення військової загрози максимально та оперативно використовувати всі можливості для забезпечення здійснення витрат на національну безпеку та оборону.

Нагадаємо, рішенням РНБО на всій території України буде запроваджено надзвичайний стан.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram