Новини
11 Квітня 2023
448

Зміни до податкових угод України з Молдовою та Катаром затверджено

Відповідні протоколи було ратифіковано Верховною Радою

Верховна Рада Украіни (ВРУ) на засіданні у понеділок, 10 квітня, ратифікувала протоколи про внесення змін до двосторонніх угод про вільну торгівлю між Україною та Молдовою і Катаром, повідомив у Telegram народний депутат від фракції “Голос”, перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

290 голосами парламент ухвалив у цілому законопроєкт №0151 Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до міжурядової угоди про вільну торгівлю з Молдовою від 13 листопада 2003 року.

Цей протокол підписали 28 серпня 2021 року. Ним пропонується викласти у новій редакції ст. 9 угоди з метою внесення змін до правил визначення походження товарів, а саме інтегрувати положення Регіональної конвенції про панєвро-середземноморські преференційні правила походження (“ПанЄвроМед”).

Крім того, 293 нардепи підтримали законопроєкт №0181 Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Угоди з Катаром про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Цей протокол підписали 2 вересня 2021 року. Ним пропонуються зміни до угоди, які передбачають:

• викладення у новій редакції преамбули угоди;

• удосконалення положень щодо проведення процедури взаємного узгодження;

• розширення можливостей компетентних органів договірних держав щодо використання отриманої інформації під час обміну нею;

• обмеження можливостей застосування пільгових положень угоди, якщо основною метою є отримання таких пільг (вигід).

Раніше Investory News писали, що Молдова відмовляється від російського газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram