Новини
25 Березня 2022
598

ЗМІ знову повідомляють про можливість банкрутства оператора “Північного потоку-2”

Найближчі кілька днів компанія подасть заяву про ініціювання процедури банкрутства

Одна з компаній-операторів газопроводу “Північний потік-2” Nord Stream 2 AG, розташована у Швейцарії, має намір найближчим часом подати заяву про ініціювання процедури банкрутства, повідомила німецька газета Stuttgarter Zeitung.

“Трубопровідна компанія Nord Stream-2 перебуває на межі банкрутства через війну в Україні та санкції, введені Заходом. У найближчі кілька днів компанія подасть заяву про ініціювання процедури банкрутства до компетентного суду міста Цуг, Швейцарія”, — пише газета посиланням на генерального директора Матіаса Варніга.

Згідно з даними видання, до згаданої заяви також буде додано прохання про запровадження “тимчасового мораторію” на діяльність.

22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що доручив Мінекономіки відкликати у регулятора, федерального мережевого агентства вже виданий звіт на газопровід “Північний потік-2”, призупинивши таким чином процес його сертифікації.

На початку березня швейцарський телеканал SRF уже повідомляв, що Nord Stream 2 AG може подати заяву про банкрутство. Проте компанія спростувала цю інформацію, заявивши, що лише розірвала контракти з персоналом. Там поки що не прокоментували нову інформацію від німецької газети.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram