Новини
22 Серпня 2019
909

ЗМІ: Вагіф Алієв планує купити ділянку під книжковим ринком на Петрівці

Продавець – Михайло Табачник, брат колишнього віце-прем’єра Дмитра Табачника

Девелопер Вагіф Алієв веде переговори щодо купівлі земельної ділянки на території книжкового ринку на Петрівці, де раніше планувалося побудувати ТРЦ Petrovka Mall, повідомляє НВ Бізнес, посилаючись на три джерела: двох інвестбанкірів та керівника торгового центру.

За словами інвестиційного банкіра, договір поки що не підписаний. “Але переговорний процес йде активно”, – запевняє він.

Видання пише, що Вагіф Алієв може бути зацікавлений у купівлі землі, щоб не створювати конкуренцію своєму новому ТРЦ Blockbuster Mall, який побудований недалеко від ст. метро Почайна загальною площею близько 350 тис. кв м, відкриття якого заплановане на найближчі кілька місяців.

Коментувати перемовини щодо Петрівки Вагіф Алієв відмовився. “Ми багато ведемо переговорів, але нас цікавить тільки земля”, – зазначив він НВ Бізнес.

Видання пише, що не вдалося отримати коментар й від нинішнього власника ділянки – Михайла Табачника.

За словами керуючого партнера консалтингової компанії SV Development Сергія Степенко, вартість земельної ділянки він оцінює в $10 млн. “Але не виключено, що власник землі захоче продати ще й проект на будівництво торгового центру, а також весь пакет дозвільної документації. Це може збільшити суму угоди до $15-20 млн”, – пише видання.

Ділянка, площею близько 4 га, займає частину території книжкового ринку і належить Михайлу Табачнику. Бізнесмен планував побудувати на цій території ТРЦ Petrovka Mall загальною площею близько 150 тис. кв м.

“Підприємець не наважувався вкладати гроші в такий проект і всієї необхідної суми не було. А потім Гіллар Тедер побудував Sky Mall, а Вагіф Алієв – ТРЦ Blockbuster Mall і конкуренція посилилася», – розповідає виданню інвестиційний банкір.

Нагадаємо, в кінці квітня Вагіф Алієв заявив, що планує до осені закрити угоду з придбання ТРЦ Ocean PLazа й об’єднати його з ТРЦ Ocean Mall, який будується поруч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram