Новини
10 Червня 2019
597

ЗМІ: Україна готується до розміщення облігацій у євро

10 червня мають розпочатися зустрічі з інвесторами для підготовки угоди

Україна планує розмістити 7-річні єврооблігації в євро. Зустрічі з інвесторами в рамках підготовки угоди заплановані на 10 червня, передає “Інтерфакс-Україна”, посилаючись на джерело в банківських колах.

Як повідомляється, Road show пройде в Лондоні, Мілані, Франкфурті та Мюнхені. “Організаторами угоди призначені BNP Paribas і Goldman Sachs”, – пише видання.

Раніше Investory News повідомляли, що у жовтні минулого року Україна розмістила два транші євробондів на загальну суму $2 млрд: єврооблігації з погашенням в лютому 2024 року на $750 млн із прибутковістю 9% і 10-річні євробонди на $1,25 млрд із прибутковістю 9,75%.

У березні були дорозміщені 10-річні єврооблігації на $350 млн. Організатором випуску виступив міжнародний інвестабанк JP Morgan, який за інформацією WSJ, викупив все дорозміщення євробондів в рамках приватної угоди.

Нагадаємо, Мінфін від 1 березня погасив сьомий купон за облігаціями зовнішньої державної позики (єврооблігації). Загальна сума виплати становила $444,4 млн.

Наприкінці травня єврооблігації України подешевшали на 0,1-1% в залежності від терміну погашення, а прибутковість їх зросла на 0,1-0,15 процентних пунктів. За облігаціями з погашенням у 2026-2027 роках прибутковість впритул наблизилася до 9% річних.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram