Новини
5 Листопада 2019
799

ЗМІ: “Нафтогаз України” розміщує єврооблігації на $500 мільйонів

Термін – 7 років, прибутковість складатиме 7,625%

НАК “Нафтогаз України” розміщує 7-річні єврооблігації на $500 млн із прибутковістю 7,625%, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на джерело у банківських колах.

Зазначається, що зустрічі з інвесторами у рамках підготовки угоди проходили з 30 жовтня у Лондоні, Нью-Йорку та Бостоні.

“Книга заявок на боргові папери компанії була відкрита у понеділок вранці. Єдиним організатором розміщення виступає Citi”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що у Нафтогазі підтвердили інформацію щодо розміщення євробондів. “Спред до суверенних облігацій у листопадовому розміщенні нижче на 23 базисних пункти, ніж у липневому. Наразі – 127, у липні був 150”, – наголосили у компанії.

У липні цього року “Нафтогаз України” розмістив 3-річні єврооблігації на $335 млн і 5-річні єврооблігації на €600млн. Тоді прибутковість доларового випуску склала 7,375%, прибутковість випуску в євро – 7,125%.

“Великим покупцем траншу в євро виступив ЄБРР (придбав п’яту частину)”, – нагадує видання.

Тоді компанія заявляла, що кошти їй потрібні для накопичення підвищеного обсягу газу в сховищах до зимового періоду, щоб бути готовою до можливого припинення “Газпромом” транзиту з 1 січня 2020 року і посилити свої позиції у переговорах з російською газовою монополією.

Раніше Investory News писали, що до випуску єврооблігацій НАК “Нафтогаз України” для проведення аудиту фінансової звітності найняла компанію ПрАТ “Делойт енд Туш ЮСК”, що входить в мережу Deloitte Touche Tohmatsu Limited, яка належить до четвірки найбільших аудиторських фірм світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram