Новини
6 Вересня 2019
1 208

ЗМІ: Нацбанк дозволив обслуговувати банківських клієнтів по закордонному паспорту

Інші документи, на кшталт посвідчення водія, для ідентифікації заборонені

Для отримання банківської послуги у разі відсутності паспорта громадянина України, можна буде пред’явити закордонний паспорт.

Про це повідомляє UBR.ua, посилаючись на отриманий у своє розпорядження документ НБУ №Р/25-0006/45577 “Роз’яснення з питань здійснення ідентифікації та верифікації клієнтів”, що підписаний Ігорем Березою, директором департаменту фінансового моніторингу Національного банку.

“Ідентифікація та верифікація фізичної особи-резидента на території України може здійснюватися також на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон”, – зазначається в документі регулятора.

І додається, що раніше в центробанк з боку фінансового сектора надходило чимало запитань щодо закордонних паспортів. “Банкіри відмовляли людям в обслуговуванні при пред’явленні закордонного паспорта та відправляли запити на центробанк”, – пише видання.

Зазначається, що закордонний паспорт – єдиний компроміс щодо документів, на який погодився піти Нацбанк. “Решту – посвідчення водія, особи моряка, інваліда, документ учасника Другої світової війни, службове посвідчення, видане роботодавцем – банкам заборонили приймати для ідентифікації”, – йдеться у повідомленні.

Серед інших нещодавніх послаблень регулятора – дозвіл бізнесу купувати валюту за рахунок кредитних коштів у гривні без обмежень по сумі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram