Новини
24 Квітня 2019
948

ЗМІ: Фірташ продав нерухомість Сергію Тігіпко

За частину торгово-офісного центру Арена Сіті бізнесмен отримав близько $13-15 млн

Дмитро Фірташ активно розпродує свої активи у сфері нерухомості. Цього разу він продав частину торгово-офісного центру Арена Сіті бізнесменові Сергію Тігіпку, повідомляє НВ, посилаючись на власні джерела на ринку.

Загальна площа проданого приміщення – 14 тис. кв м, торгова площа – 10 тис. кв м.

“Операція була складною, оскільки деякі приміщення на перших поверхах Арени були продані раніше і в угоду не увійшли”, – цитує видання інвестиційного банкіра, який побажав залишитися неназваним.

Точна сума угоди невідома, але приблизно становить $13-15 млн. При тому, що структури Дмитра Фірташа хотіли виручити за центр близько $20 млн.

У свою чергу представники Group DF і Сергія Тігіпка коментарі не надали.

Дмитро Фірташ останнім часом активно позбувається своєї нерухомої власності. Так, у вересні 2016 року олігарх передав своєму партнеру, девелоперу Вагіфу Алієву 50% частку в бізнес-центрі Парус.

Нещодавно джерела на ринку повідомили, що Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа продала свій готель Санкт-Петербург в Києві девелоперській компанії Інтергал-Буд приблизно за $15 млн. Спочатку Group DF хотіла виручити за історичну будівлю $18-20 млн.

Партнер компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкін вважає, що Дмитро Фірташ скоріш за все зацікавлений вийти в кеш. “Це може бути правильне рішення в його ситуації”, – підкреслює він.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ безвиїзно знаходиться в Австрії з 2014 року. Там він очікує на рішення судів різних інстанцій про екстрадицію в США, де проти нього ведеться розслідування за звинуваченням в корупції. Під домашній арешт Фірташ був випущений після застави у €125 млн.

До речі, Сергій Тігіпко останнім часом активно діє на ринку нерухомості. В березні Investory News писали, що страхова компанія ТАС (входить до групи ТАС Сергія Тігіпка) купила у державного Укргазбанку бізнес-центр у Києві. Земельну ділянку 0,26 га та офісні будівлі компанія придбала на відкритому аукціоні СЕТАМ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram