Новини
10 Березня 2021
641

ЗМІ: Apple скорочує виробництво iPhone на 20% у першій половині 2021 року

Підрядників попросили тимчасово припинити випускати деталі для iPhone 12 mini

Американська компанія Apple має намір приблизно на 20% скоротити виробництво нових смартфонів iPhone у першій половині 2021 року. Як повідомляє японський журнал Nikkei з посиланням на джерела, основна частина скорочень припаде на модель iPhone 12 mini.

За даними видавництва, наприкінці минулого року Apple замовила підрядникам компоненти для виробництва близько 96 млн смартфонів серій iPhone 12, iPhone 11 та iPhone SE протягом першої половини 2021 року, але тепер компанія розраховує виробити тільки 75 млн телефонів.

При цьому деяких підрядників попросили тимчасово припинити випускати деталі для моделі iPhone 12 mini або перенаправити виробництво на компоненти для iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max.

На думку експертів, опитаних Nikkei, попит на iPhone 12 mini виявився нижчим, ніж очікували в Apple, через проблеми з акумулятором і маленьким екраном.

Джерела журналу також вказали, що Apple перенесла термін початку масового виробництва двох нових моделей ноутбуків MacBook з травня на другу половину 2021 року.

А от за інформацією видання MacRumors, яблучний гігант може провести весняну презентацію 23 березня. Про це написав також у своєму Twitter блогер DuanRui. Журналісти зазначили, що інсайдер був одним із тих, хто точно передбачив появу підтримки технології MagSafe в нових iPhone.

Автор уточнив, що в цей день відбудеться презентація іншого виробника смартфонів — китайської компанії OnePlus. Інсайдер не став називати пристрої, які Apple покаже на презентації.

Інформацію DuanRui про дату онлайн-заходу підтвердив відомий блогер Джон Проссер (Jon Prosser), який написав у коментарях під постом інсайдера, що чув таку ж інформацію. “Але нічого не знав про захід OnePlus, ха-ха”, — зауважив Проссер.

Через пандемію, в пресі вважають, Apple напевно вкотре проведе захід в онлайн-форматі. Виступ топменеджерів компанії та заготовлені ролики транслюватимуть на сайті та офіційному YouTube-каналі Apple. “23 і 30 березня — розумні дати проведення заходу”, — підкреслили автори, нагадавши, що американська компанія зазвичай організовує презентації вівторками.

Нагадаємо, за останні шість років Apple купила близько 100 стартапів. Найбільші останні угоди — покупка виробника навушників Beats Electronics за $3,2 млрд 2014 року та сервісу для розпізнавання музики Shazam.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram