Новини
13 Вересня 2019
947

Злиття не буде: Лондонська фондова біржа відмовилася об’єднуватися із біржею Гонконгу

Серед основних причин: нестабільна соціально-політична ситуація у регіоні

Лондонська фондова біржа (LSE) вирішила не проводити злиття з Гонконзькою біржею (HKEХ), про це йдеться в офіційній заяві на сайті LSE.

Як зазначається, рада Лондонської біржі одноголосно відхилила пропозицію з умовами, запропонованими HKEХ. “І, з огляду на її суттєві недоліки, не бачить сенсу в подальшій взаємодії”, – йдеться у повідомленні.

Серед основних причин відмови від поглинання, яке оцінюється у $39 млрд, називається соціально-політична нестабільна ситуація у спеціальному адміністративному районі Китаю – Гонконгу, де не закінчуються протести через закон про екстрадицію.

“Крім того, ми ставимо під сумнів стійкість позиції HKEX у якості стратегічного партнера у довгостроковій перспективі”, – йдеться в офіційній заяві LSE.

Як зазначив Чарльз Лі, гендиректор Гонконзької біржі, у листі HKEX від 11 вересня щодо ідеї об’єднання з LSE, злиття двох бірж “змінить світовий ринок капіталу на десятиліття вперед”.

Проте, у LSE вважають, що вартість угоди не відповідає належній оцінці, особливо у порівнянні з тією вартістю, яку компанія очікує отримати завдяки запланованому придбанню Refinitiv – другого найбільшого світового постачальника фінансової інформації, акціонерами якого є інвестфонди на чолі з Blackstone, а також Thomson Reuters.

Нагадаємо, про те, що LSE планує придбати Refinitiv стало відомо наприкінці липня. Завдяки такому розширенню бізнесу LSE розраховує отримати контроль над одним з основних світових майданчиків з торгівлі валютою та стати головним конкурентом агентства Bloomberg.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram