Новини
14 Листопада 2022
336

Журналістів позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона

Робота ЗМІ в Херсоні тимчасово заборонена у зв’язку із небезпекою

Низці журналістів скасували дозвіл на роботу через репортажі зі звільненого Херсона. Серед них — співробітники CNN та SkyNews.

“Деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Їхні прескарти визнані не чинними”, — повідомили в Генштабі.

Дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам, зокрема, іноземних видань CNN та SkyNews, повідомляє видання “Детектор медіа” із посиланням на свої джерела. Крім того, в Херсоні працювали знімальні групи “Суспільного”, ТСН та Hromadske.

Журналістів Hromadske Анастасію Станко та Миколу Пастико також позбавили акредитації.

Робота ЗМІ в Херсоні тимчасово заборонена у зв’язку з небезпекою, пояснювала керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі виданню. Вона додала, що в Херсоні тривають стабілізаційні заходи, є обмеження на в’їзд.

Усі журналісти, які працювали у звільненому Херсоні, потрапили туди без дозволу, зазначила Гуменюк. Цим вони порушили вимоги наказу, згідно з яким у зоні бойових дій порядок роботи журналістів у населеному пункті визначає командир з’єднання, у зоні відповідальності якого перебуває територія.

Для всіх знімальних груп, які працювали в Херсоні одразу після звільнення міста, планують застосувати дисциплінарні покарання.

Тим часом позбавлення акредитації іноземних журналістів засудила, зокрема, голова комітету ВР з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Дуже хочу вірити, що йдеться не про CNN і SkyNews. Завдяки їхнім репортажам світ співчуває нам і радіє разом із нами”, — написала Цинцадзе. Увага світових медіа дозволяє Україні отримувати підтримку західних суспільств та урядів, зазначила вона: “Створений ризик посваритися з друзями, який ми не можемо собі дозволити. Тому автор такої шкідливої ідеї має бути покараний”.

Українські медійники вимагають повернути акредитацію українським та зарубіжним журналістам, які висвітлювали події в Херсоні після звільнення міста. З відповідною заявою вони звернулися до президента Зеленського, головнокомандувача ЗСУ Залужного та міністра оборони Резнікова.

Нагадаємо, Віталій Кім закликає будівельні компанії починати відновлення регіону. Особливу увагу буде приділено миколаївським портам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram