Новини
4 Грудня 2020
893

Журнал Time вперше вибрав “Дитину року”

Нею стала 15-річна дослідниця Гітанджалі Рао

Time, щорічно вибирає “Людини року”, цього року в партнерстві з каналом Nickelodeon додав категорію “Дитина року”. У номінації перемогла 15-річна дослідниця у сфері високих технологій Гітанджалі Рао зі штату Колорадо, повідомляється на сайті видання.

Спочатку спеціально створена комісія обрала з п’яти тисяч американських дітей у віці від восьми до 16 років п’ять фіналістів, які “виростили їжу для тих, хто переживає кризу, розробили іграшки для дітей з обмеженими можливостями та почали розмови про расову справедливість”.

Серед них комісію найбільше вразила Гітанджалі Рао. Вона досліджує різні наукові технології та застосовує їх для боротьби з нагальними проблемами. Наприклад, вона створила браузерні розширення Kindly, яке може розпізнати цькування в інтернеті. Зараз юний дослідник розробляє технологію, яка допомогла б швидко визначати, чи є у воді паразити, щоб вирішити одну з найбільших проблем країн “третього світу”.

Видання зазначає, що ідея створити для дітей окрему номінацію виникла після того, як “Людиною року” у 2019 р. стала 16-річна Грета Тунберг. Вона стала першою людиною молодше 25 років, хто заслужив це звання.

Раніше Investory News писали про список від Time 100 найвпливовіших жінок століття. Кожній героїні була присвячена окрема обкладинка за період від 1920 по 2019 р.

Нагадаємо, українська підприємниця Анастасія Волкова стала однією з найвпливовіших жінок світу у 2020 році за версією BBC.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram