Новини
3 Грудня 2021
624

Журнал Elle відмовився рекламувати вироби з хутра у своїх матеріалах

Видання розвиватиме гуманнішу індустрію моди

Elle став першим великим виданням, яке відмовилося від просування хутра як у редакційних, так і рекламних матеріалах, повідомляє Forbes.

За словами старшого віцепрезидента та міжнародного директора Elle Валерії Бессоло Ллопіз, присутність хутра тварин на сторінках журналу та на сайтах більше не відповідає ні цінностям компанії, ні цінностям читачів.

“Журнал хоче підвищити поінформованість про захист тварин і розвивати гуманнішу індустрію моди”, — наголосила вона.

Тринадцять із сорока п’яти відділень журналу в різних країнах вже відмовилися від просування виробів з хутра у редакційних і рекламних матеріалах. Нова політика почне діяти ще у двадцяти відділеннях з 1 січня 2022 року, решта приєднається 2023 року.

Журнал став першим великим виданням, яке відмовилося від просування хутра у всіх своїх матеріалах. Він був створений у Франції й належить французькій медіагрупі Lagardere, має близько 33 млн читачів — від Мексики до Японії. Сайт Elle щомісяця відвідують близько 100 млн людей.

Ллопіз зазначила, що хутро сьогодні здається застарілим і немодним, особливо для покоління Z, на яке й націлена модна індустрія — воно “покладає величезні надії на екологічність та етику”.

За її словами, журнал більше писатиме про захист тварин, екологію та розумне споживання. Індустрія моди вже давно перебуває у конфлікті із захисниками прав тварин, які зокрема вимагають припинити використовувати натуральне хутро.

Багато відомих виробників одягу — як люксових, так і в мас-маркеті — вже відмовилися від використання хутра. Це, наприклад, Balenciaga, Gucci, Versace, Prada, Alexander McQueen, Burberry.

Раніше Investory News писали, що на початку літа Ізраїль першим у світі заборонив продаж натурального хутра. Виняток зроблено для його використання в наукових і релігійних цілях.

Перед цим у Великій Британії обговорювали можливість заборони торгівлі хутром. У країні вирішили посилити стандарти захисту тварин після виходу з єдиного ринку Євросоюзу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram