Новини
12 Жовтня 2019
751

Жінки-засновниці стартапів вдало залучають інвестиції на пізніх етапах

Найбільша перешкода для жінок-підприємців на сьогодні виникає на початку створення бізнесу

Засновники-жінки частіше, ніж чоловіки, залучають венчурне фінансування на більш пізньому етапі, випливає зі звіту Female Founders Forum.

Дані з Великобританії показують, що після фінансування відсоток стартапів, заснованих жінкою, який привернув додаткові раунди капіталу, становить 52%, у порівнянні з 51% для стартапів, очолюваних чоловіками.

Всупереч тому, що різниця незначна, ці статистичні дані проливають яскраве світло на те, що найбільша перешкода для жінок-підприємців на сьогодні виникає на початкових етапах створення бізнесу, а не на більш пізніх.

На ранніх стадіях цифри фінансування невтішні для жіночих стартапів, і тільки 21% заснованих жінками стартапів взагалі виграє будь-які інвестиції.

Але після перемоги в першому раунді ситуація помітно поліпшується: засновані жінками стартапи навіть збирають гроші швидше, ніж засновані чоловіками.

Для стартапів через п’ять і більше років з моменту їх першого підвищення 66,5% заснованих жінками стартапів отримують другий раунд фінансування, в порівнянні з 62,8% для стартапів, очолюваних чоловіками.

До цього моменту стартапи, очолювані жінками, також з більшою ймовірністю забезпечать третій раунд фінансування: 42,8% зробили це в порівнянні з 41,8% для стартапів, заснованих чоловіками.

У цьому дослідженні засновані жінками підприємства визначаються як стартапи, до складу яких входить хоча б одна жінка в команді засновників (навіть якщо в ній є і чоловік).

Дослідження, опубліковане минулого тижня про американську стартап-екосистему, показало, що після фінансування засновані жінками стартапи залучають в середньому на 25% більше венчурного фінансування, ніж з усіма чоловічими командами.

Також дослідження показало, що очевидна перевага для жіночих команд посилюється з кожним наступним раундом фінансування.

У Великобританії, наприклад, деякі з найбільших підвищень прибутку в минулому році серед жіночих стартапів були: біотехнологічний Orchard Therapeutics — £117,5 млн ($147 млн) і компанія з кіберзахисту Darktrace — £38 млн ($47 млн).

Нагадаємо, європейська стартап-студія eFounders з послуг програмного забезпечення, яка вже запустила 23 SaaS-компаній, має на сьогодні загальну оцінку в $1 млрд. Річний дохід SaaS-стартапів, акціонером яких є eFounders, становить понад $100 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram