Новини
18 Листопада 2020
944

ZETA-операція: 28 компаній створили електромобільну асоціацію

Основна мета – повний перехід на екологічно чисті автівки у США до 2030 року

28 великих компаній, що мають відношення до виробництва автомобілів і компонентів для них (враховуючи батареї для електромобілів), а також зарядної інфраструктури заснували організацію ZETA (Zero Emission Transportation Association), про це йдеться у повідомленні на сайті організації.

Основна мета – до 2030 року повністю відмовитися від ДВЗ-автівок у всіх сегментах, маються на увазі – легкові, вантажні, комерційні та перейти на екологічно чисті електромобілі у США.

В організації пояснили, що для цього її представники лобіюватимуть прийняття необхідних законів, норм і пільг на федеральному рівні США, що повинно прискорити розвиток виробників електромобілів, що вже існують, а також посприяти створенню нових.

“Крім того, асоціація має на меті стимулювати покупців автомобілів активніше переходити на електричні аналоги”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що серед основних принципів, завдяки яким можна досягти поставленої мети – стимулювання придбання електромобілів завдяки знижкам і пільгам, а також компенсацій за відмову від ДВЗ-автівок, що вже існують.

Крім того, зміна стандартів і норм шкідливих викидів для швидшого переходу до електромобілів, інвестиції у зарядну інфраструктуру, активне створення виробничих потужностей по збірці електромобілів і компонентів (батарей) на території США, а також федеральна підтримка й інвестиції у місцеві компанії, які займаються електричними автомобілями.

На думку керівництва організації, дотримання вищезазначеного комплексу заходів дозволить створити нові робочі місця, краще задовольняти потреби покупців автомобілів, поліпшить якість повітря та здоров’я нації, а також знизить рівень шкідливих викидів.

До складу організації ZETA увійшли наступні компанії: ABB, Albemarle Corporation, Arrival, ChargePoint, ConEdison, Copper Development Association, Inc., Duke Energy, Edison International, Enel X, EVBox, EVgo, Ioneer, Li-Cycle, Lordstown Motors, Lucid Motors, Piedmont Lithium, PG&E Corporation, Proterra, Redwood Materials, Rivian, Siemens, Southern Company, SRP, Tesla, Vistra, Volta, Uber, WAVE.

Нагадаємо, у Європі електричні автомобілі та гібриди вперше стали популярнішими за автівки з дизельними двигунами. Так, кожна 4-та нова машина, зареєстрована на території Євросоюзу у вересні 2020 року, була електрокаром або гібридом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram