Новини
29 Липня 2021
640

Зеленський підписав закон про підвищення ПДВ на деякі види сільгосппродукції

Зміни допоможуть зменшити ризики зростання цін на харчові продукти

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з поставки окремих видів сільськогосподарської продукції” №1600-IХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу голови держави.

Документ покликаний зменшити ризики від підвищення цін на харчові продукти, а також створити рівні умови оподаткування ПДВ для сільськогосподарських виробників і підприємств переробної галузі.

Закон відновлює 20%-ву ставку податку на додану вартість при ввезенні на територію України великої рогатої худоби, свиней та овець, молока, жита, вівса, насіння льону, олійних культур, цукрових буряків.

Водночас залишається ставка ПДВ у 14% під час операцій з постачання пшениці та жита, ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, свиріпи або ріпаку, соняшнику.

Нагадаємо, у березні Держпродспоживслужба відкрила 12 нових ринків для українського аграрного експорту. З традиційних партнерів — Індія, США та Китай, менш освоєні ринки — Мексика, Австралія, Бразилія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram